Zij hangt een satéprikker in gekleurd water. De kinderen vinden het resultaat GEWELDIG!

Op zoek naar een leuk idee om te doen met de kids? Dan hoef je niet verder te zoeken! Dit is super leuk voor een middagje knutselen, kerst, verjaardagen of gewoon lekker in het weekend.

sateprikker1

Wat heb je hiervoor nodig?
Water
Suiker
Voedingskleurstoffen
Grote
Saté prikkers
Een potje

Oja en een beetje geduld heb je ook nodig, het project is namelijk na een week pas klaar.

Hoe gaat het in z’n werk?
De verhouding met ongeveer 3 suiker op 1 water zijn voor het beste resultaat. Als je dus het potje vult moet het 3 delen suiker hebben en 1 deel water. Doe een deel water in een pannetje en giet er 3 delen suiker bij. Voorbeeld: ga je 300 ml water in het potje doen? Dan heb je 900 gram suiker nodig! Roer dit goed door elkaar tot het suiker volledig is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel even afkoelen!

Daarna maak je de sate prikkers nat en deze dip je even in het losse suiker. Je zorgt er voor dat de helft van de prikker is bedekt met een dun laagje suiker. Laat de prikker en suiker goed drogen.

Vul de potjes met het suikerwater. Doe er eventueel een beetje voedsel kleurstof doorheen en zet de saté prikkers in het suikerwater. Het is belangrijk dat het laagje wat je net in de suiker hebt gedoopt in het suikerwater hangt.

sateprikker2

Daarnaast mag de punt van de prikker de wand of bodem van het potje niet raken. Hij moet netjes in het midden blijven hangen, zie resultaat hieronder.

Lees verder op de volgende pagina!

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

Vorige1 van 3

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team Heerlijk Wonen