Dit is de échte naam van prinses Amalia – Wist jij dat?

De leden van het koninklijke huis staat er niet bepaald bekend om, om hun simpele en korte voornamen en hierop is Amalia geen uitzondering. Wedden dat jullie dit niet weten van haar.

Mocht Koning Willem-Alexander aftreden van de troon, dan neemt zijn oudste dochter de troon over. Kroonprinses Amalia is nu 13 jaar oud, maar uiteindelijk zal ze met de scepter over ons land zwaaien. Amalia heeft een mooie naam, maar wisten jullie dat dit alleen haar roepnaam is? Haar ‘echte’ voornaam is namelijk anders.

Haar volledige naam is erg indrukwekkend: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Wow wat een lange naam is dit. De naam Catharina komt van het Griekse woord katharos, dat zuiver of rein betekent.

Zowel in de stamboom van Willem-Alexander als bij Máxima komt er een Catharina voor. De naam Amalia is van Germaanse oorsprong, het betekend inspanning in de strijd. Carmen en Beatrix zijn de namen van beide grootmoeders en Victoria betekend overwinning in het Latijns. Als Amalia ooit kinderen krijgt dan zullen deze ook bijzondere namen krijgen, nu weten wij in ieder geval dat het geen korte namen zullen zijn.

Bekijk ook deze video:
https://youtu.be/fGDcptxhuMc

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Lieve lezer, om in de toekomst nóg meer leuke verhalen uit te kunnen brengen, vragen wij je steun door ons EENMALIG een like te geven.
Het kost je niets en daar zijn wij erg mee geholpen.

Nog één artikel voordat je gaat?